Barbara de Groot
Barbara de Groot
Barbara de Groot studeerde Nederlands recht en Book and Publishing Studies aan de Universiteit Leiden. Na eerst als jurist gewerkt te hebben bij het Buro voor Rechtshulp (voorloper van het Juridisch Loket) stapte zij in 2000 over naar de advocatuur.

Naast een volwaardige strafpraktijk waarin zij zaken behandelde van moord, grote drugstransporten tot bolletjes slikkers en winkeldiefstallen heeft Barbara de Groot in de loop der jaren haar speerpunten op het jeugdrecht in de brede zin des woords gericht. Zij volgde diverse specialisatie opleidingen. De postdoctorale opleiding Jeugdrecht aan de Universiteit van Amsterdam (Willem Eggens Instituut), de opleiding Specialisatie Jeugdrecht aan het Willem Pompe Instituut (Universiteit Utrecht en de specialisatiecursus Bijzondere curator in jeugdzaken. Zij publiceert regelmatig over het jeugdrecht.

Barbara de Groot is lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA) en de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht.
Daarnaast maakt zij deel uit van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Landsmeer en adviseert zij de Kinder- en jongerenrechtswinkel Noord-Holland Noord.

Jacintha Jansen
Jacintha Jansen
Jacintha Jansen is als spin in het web en hoofd secretariaat vanaf de oprichting bij het kantoor betrokken. Dankzij haar kan het kantoor als een goed geoliede machine functioneren.